NIEUWS

2023

2023 RECAP

Team Vai Avanti 2023 samenvatting!

Vandaag hebben we deelgenomen aan de laatste race van CNBCL Awans The Golden Sighthound.

Tiamo, Thiago en Tahiti stonden aan de start.

Thiago liep in klasse 3 en behaalde de 4e tijd voor de finale. Hij eindigde op een 6e plaats

Tiamo liep in klasse één en had een moeilijke eerste ronde, hij won toch zijn race. In de finale kwam hij zoals gewoonlijk als laatste uit het starthok 🙈 maar vond een weg door het pack en eindigde als 3e in 21.37.

Tahiti liep in klasse 2. Ze liep 2 geweldige rondes in 21.01 en 20.98 met 2 slechte starts. Wat er in de finale is gebeurd, ik heb geen idee... ze had een slechte start maar was op weg om over de hond voor haar heen te gaan, maar het lukte niet... ze eindigde als 2e in 21.54 🤷🏼‍♀️

Laten we het volgend jaar opnieuw proberen ☺️

Met deze race sluiten we ons seizoen 2023 af en kunnen we er echt positief naar kijken 😁

Old Road's Ryleigh nam deel aan 6 races

1x 🥇 (B-finale)

2x 🥈

1x 🥉

2x 4e

Vai Avanti Tiamo nam deel aan 13 races

3x 🥇

4x 🥈

3x 🥉

3x 4e

Vai Avanti Tahiti nam deel aan 10 races

8x 🥇

2x 🥈

Misschien Vai Avanti…… volgend jaar

Golden Cup & Bjerringbro Cup 2023

Dit is waar uw tekst begint. U kunt hier klikken en beginnen met typen. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.

Clubkampioenschap 2023

Laten we beginnen met de verrassing van de dag!

Vai Avanti Thiago liep uiteindelijk 2 geweldige runs in beide 21.25! En wint het clubkampioenschap!

Vai Avanti Tahiti komt terug uit haar loopsheid (nog een lange weg te gaan😅) en ik was benieuwd hoe haar lichaam erop zou reageren. In de eerste ronde gleed ze uit in de starthokken, maar won toch haar ronde in 21.22. In de finale was haar start nog steeds niet wat het zou moeten zijn, maar we krijgen ze wel terug en ze won in 20.95. Dit betekent dat Tahiti voor de 3e keer op rij het clubkampioenschap wint❤️

Old Road's Ryleigh komt ook terug na haar loopsheid en heeft 2 trainingsrondjes gelopen met haar nieuwe starter Alissia en dat ging super ze liep 22.34 en 22.49 samen met een jonge hond.

Laten we hopen dat ik mijn beide meiden weer in vorm krijg voor de laatste races van dit seizoen ❤️

Silver Oak 2023

GWRV Geldrop

Zowel Tahiti als Ryleigh liepen een proefronde om te zien wat ze doen na hun loopsheid. Ryleigh liep 18,72 en Tahiti 17,55.

Voor de competitie won Tiamo zowel zijn eerste als tweede ronde en had opnieuw een slechte start in de finale, maar vond zijn weg terug naar een tweede plaats!

WWRV Westerlo

GP Den Asberg 2023

Thiago eindigde als tweede in de eerste ronde met een geweldige start in 21.90, maar had in de finale dezelfde start als zijn broer en eindigde als 6e

Champ of Sand Münster

Vai Avanti Thiago ging met de 3e tijd de A-finale in en werd 6e.

Vai Avanti Tiamo won zijn eerste ronde in 22.24 en had de tweede tijd. In de finale was het gewoon niet zijn dag en dat was prima! Dat soort dingen kunnen gebeuren. Tiamo eindigde als 4e

Belgisch Kampioenschap 280m

Door het slechte weer en de renbaan van Beringen was volledig overstroomd werd op het laatste moment besloten om de race naar Awans te verplaatsen.

Vorig jaar wonnen in Awans zowel Tahiti als Tiamo de titel. Iets waarvan ik dacht dat het nooit meer zou gebeuren. Maar mijn honden hebben mijn ongelijk weer eens bewezen 😅

Tiamo lichtste reu van de dag liep in klasse 1 waar 5 honden aan de start stonden. Eerste ronde had hij weer een Flappie start 😅 maar won zijn ronde in 17.54 toch goed voor de snelste tijd. Dan door naar de finale onder het rode rendek! Zowel Tiamo als Black Bullet hadden een geweldige start en liepen naast elkaar tot aan de laatste bocht waar Flappie besloot zijn turbo in te zetten en zijn race te winnen!

Vai Avanti Tiamo Belgisch Kampioen recing 280m 2023

Tahiti liep vandaag in klasse 2. Het was een beetje een gok hoe ze het vandaag zou doen want ze is 21 dagen na haar loopsheid. Eerste ronde won ze in een mooie tijd van 17.31. De tweede ronde had ze meer moeite nodig om op gang te komen maar won toch in 17.68. Met een heel klein hartje ging ik met haar de finale in. In de finale had ze een slechte start maar vond toch haar weg naar de eerste plaats in 17.68. Nu krijgt ze echt welverdiende rust!

Vai Avanti Tahiti Belgisch kampioen racing 280m 2023

Zilveren Haas Beringen

Aan de start vandaag broers Vai Avanti Thiago & Vai Avanti Tiamo.

Thiago liep vandaag in klasse 3 werd 3e in zijn eerste rit in 21.74 werd 2e in de tweede rit in 21.86 en werd 6e in de A finale in 22.23

Tiamo wat een dag voor deze jongen! Hij won zijn eerste ronde in 21.27 wat een nieuw persoonlijk record voor hem was! Hij verbeterde zelfs de tweede ronde naar een geweldige 21.14 en won zijn finale in 21.32!

Goed bezig Flappie!

Derby van Rotterdam

Alleen Vai Avanti Tiamo vandaag aan de start en eindelijk kreeg hij de kans om te laten zien wat hij in huis had. Hij won zijn races in 22.07, 22.12 en de finale won hij in 22.52.

Goed bezig Flappie

Grand Prix D'Europe

Vai Avanti Tiamo liep bij de A klasse reuen waar 5 honden aan de start stonden waaronder Tiamo's zoon Winsome Yankees Oreo ❤️ Tiamo werd tweede in de eerste ronde in 22.80. In de finale Kingston Kyran en Tiamo kwamen allemaal samen in de eerste bocht maar Kingston en Kyran hield de binnenkant vast waardoor Tiamo terugviel naar de 5e plaats, toen dacht hij oh nee dat gaan we niet doen en vocht hij zich terug naar een mooie 3e plaats!

Aan de start voor de sprintervrouwen stonden Old Road's Ryleigh en Vai Avanti Tahiti.

Ryleigh werd tweede in de eerste race en Tahiti won haar race in een nieuw baanrecord van 22.324!!!🤩

In de finale blies Ryleigh ons weg met haar start maar Tahiti ging haar al snel voorbij 😅

Tahiti won de finale in een nog snellere tijd van 22.305 en Ryleigh werd verrassend 4e! Goed gedaan meiden!

CNBCL Awans

Vai Avanti Thiago liep vandaag in Awans en werd tweede in de eerste ronde en ook in de finale in een tijd van 21.93

Grote prijs van Nederland!

Aan de start van team Vai Avanti: Old Road's Ryleigh, Vai Avanti Thiago, Vai Avanti Tiamo en Vai Avanti Tahiti.

Voor de eerste en waarschijnlijk laatste keer liepen Ryleigh, Tiamo en Tahiti allemaal in dezelfde gewichtsklasse. Thiago werd tweede in zijn eerste ronde met slechts 0.01 verschil met de eerste hond en ging met de tweede tijd door naar de finale. Alle 3 onze honden wisten hun eerste ronde te winnen en gingen met de eerste derde en vijfde tijd naar de finale.

Zowel Tahiti als Ryleigh hadden een geweldige start in de finale en Tiamo miste vandaag twee keer zijn start en wederom met veel botsingen in de finale won Tahiti de Grand Prix van Nederland, Ryleigh werd 3e en Tiamo 4e.

Thiago had helaas dezelfde start als zijn broer en werd 5e.

Challenger Trophy

Tahiti en Tiamo liepen zoals gewoonlijk in Nederland in dezelfde categorie. Ryleigh viel er deze keer net buiten

Vienna wint de finale in een tijd van 21.65 gevolgd door broer Tiamo in 22.24.

Ryleigh wint de B-finale in haar gewichtsklasse

Derby D'Awans

Tahiti en Tiamo vandaag aan de start.

Tiamo blies ons omver met een nieuw persoonlijk record in de eerste ronde van 21.01!!🤩

Toen waren er in de finale veel botsingen maar deed toch zijn best en werd tweede.

Tahiti liep 3 mooie rondes van 20.83, 20.78 en 20.73. Ze wint de Derby van Awans 2023

Sandbahnmeister Münster

Wrv Munster

De eerste ronde was een geweldige race voor zowel Tiamo als Tahiti, Tiamo won zijn eerste ronde en had de 7e algemene tijd van de 14 reuen, dus het zou krap worden om in de finale te komen. Tahiti won ook haar eerste ronde in een volgens mij NIEUW TRACKRECORD van 21.45 maar helaas heeft Münster geen trackrecords meer… maar dat maakt me niet minder trots!

Tweede ronde Tiamo moest alles geven om in de finale te komen en dat deed hij! Met de 4e tijd in de finale! Tahiti miste volledig haar start in de finale toen ze met haar hele lichaam in de startbox bonkte, maar vocht zich een weg terug en werd 2e! Tiamo had een super start in de finale (iets wat we niet van hem gewend zijn😅) maar werd toen als een pingpongbal tussen alle anderen geramd en eindigde als 4e!
KVW Beringen

Thiago stond vandaag aan de start in Beringen en liet mooie dingen zien! Zowel zijn eerste als tweede ronde won hij in 21.70 maar kwam niet goed uit de finale en werd 4e! Hij krijgt het eindelijk onder de knie, dus uiteindelijk komt hij er wel!

Rotterdam Nationale ren

Competitie voor Ryleigh en Thiago vandaag.

Ryleigh werd tweede in de eerste ronde, won haar tweede ronde en liep een super finale en werd tweede!❤️

Thiago won zijn eerste ronde in een mooie tijd van 21.86 en had een slechte start in de finale maar werd toch tweede!

Goed gedaan!

Rotterdam Nationale ren

Eerste wedstrijd van dit seizoen!

Aan de start dit keer Old Road's Ryleigh, Vai Avanti Tiamo, Vai Avanti Tahiti & Vai Avanti Thiago.

Te beginnen met de verrassing van de dag 😅 Vai Avanti Thiago begrijpt eindelijk wat hij moet doen als hij met meerdere honden loopt 😂 hij had een slechte start in de finale maar vocht zich terug naar een tweede plaats met een verschil van 0.007 met de eerste hond!

Dan de hond die ik altijd lijk te onderschatten 😅 Toen ik de startlijst zag, zei ik tegen mezelf oké, ze zal de B-finale lopen 😅 maar elke keer als ik zoiets zeg, bewijst Lylo graag dat ik ongelijk heb 😅 en dat deed ze! Met de zesde tijd ging ze naar de A finale en verbeterde ze zelfs en werd ze 4e!

Tiamo & Tahiti mochten in dezelfde categorie racen wonnen allebei hun eerste ronde en in de finale hadden ze allebei een vreselijke start 😅 maar vonden hun weg door het veld en werden 1e en 2e!

Wat een manier om dit seizoen te beginnen!

2022

Nieuwe jaarlijkse traditie om het jaar af te sluiten Vai Avanti wandeling

Van links naar rechts: Vai Avanti Unexpected, Old Road's Ryleigh, Vai Avanti Tahiti, Vai Avanti Tiamo, Vai Avanti Thor en Vai Avanti Thiago 

Grote prijs Beringen

Vandaag staan ​​alleen Tahiti en Thiago aan de start. Eerste ronde Tahiti eindigt als eerste in 21.51 🤷🏼‍♀️(niet zeker of deze tijd correct was) tweede ronde wint ze in 20.98. De finale wint ze in een tijd van 21.06!

Na het winnen van de grote prijs in 2021 zet ze haar naam ook op de editie van 2022 ❤️

Thiago leert week na week meer en wordt 4e in zijn finale

Clubkampioen

Vandaag was het clubkampioenschap in Awans Tahiti wint de eerste ronde in 20.80 en verbetert zelfs nog eens haar persoonlijk record in de finale met een buitengewone tijd van 20.60 🤩 Vienna werd Clubkampioen 2022 in klasse 2

Vai Avanti Thiago liep ook vandaag en verbeterde zijn persoonlijk record in de eerste ronde in een geweldige tijd van 21.26. Helaas had hij een slechte start in de finale en werd hij 5e!

3 harten ren Geldrop

Vandaag stonden Tahiti en Ryleigh aan de start. De eerste keer dat mijn beide meiden samen liepen in dezelfde klas waar er vandaag 13 honden waren😅 Eerste ronde zowel Tahiti als Ryleigh wonnen hun heat Tahiti in een tijd van 21.80 en Ryleigh 22.46 😍

Tweede ronde moesten ze samen racen Tahiti werd eerste in 21.85 en Ryleigh werd net verslagen op de finishlijn en werd derde in 22.63 (tweede hond 22.62). Daarna hadden in de finale zowel Ryleigh als Tahiti een goede start en werden eerste en derde (Ryleigh weer verslagen net voor de finish 😂) Ik had nooit verwacht wat er vandaag gebeurde. Ryleigh deed het zo geweldig dat ik denk dat ze alle frustraties van het afgelopen jaar op was 😅

Op de foto Tahiti (rood) en Ryleigh (wit)

Zo trots op mijn beide meiden!!❤️

CGRC European derby

Wat een meisje ben jij Vienna!

Ze had een goede start maar de hond in strepen had een betere start... Vienna wordt 2e in een tijd van 17.22!

Tiamo werd eveneens 2e in de consolations final waar hij als laatste het starthok uitkwam.

WM revanche Gelsenkirchen

Tiamo was geweldig vandaag! Los van alle bullshit liet Tiamo zien waartoe hij in staat is! Met 23 Whippet reuen een finaleplaats veroveren is nog niet zo eenvoudig! Hij deed het zelfs beter door als 3e te eindigen in de finale! Ik ben trots op je Flappie!

Tahiti, ik weet dat je alles hebt gegeven wat je had! Vienna eindigde als tweede in de finale!❤️

Champ of sand

Tiamo liep 3 geweldige races. Hij versloeg zijn persoonlijk record in de eerste ronde met een verbluffende 21,95. In de finale had hij een slechte start en kon de binnenkant niet passeren. Hij probeerde zo hard om terug te komen, maar kwam een beetje te laat en werd tweede met een verschil van 0,02 seconden met de eerste hond. Tahiti versloeg ook haar persoonlijk record met een ongelooflijke tijd van 21.47 snelste dagtijd van alle whippets. Ze won haar finale in 21.66 

Beker van België

Tiamo en Tahiti liepen in dezelfde klasse en wonnen beide de eerste ronde en behaalden de eerste en tweede tijd! Tweede ronde Tiamo had een slechte start en werd tweede achter Tinkelbell, Tahiti verbeterde haar tijd tot een geweldige 17.18. Ze gingen naar de finale onder rood en blauw, ze deden het geweldig en werden eerste en tweede !!

Tahiti wint de Beker van België 2022 maarrrr Tiamo wint ook de Beker van België 2022 als beste van het andere geslacht❤️

Mijn kampioenen!!!

Landessieger Hessen-Thüringen 2022

Tiamo behaalde de vierde tijd in de eerste ronde en Tahiti de eerste tijd maar werd zwaar getroffen bij de aankomst van de eerste race! Ik heb haar laten nakijken en ze was in orde om de finale te lopen.

Tiamo had een slechte start, maar ging helemaal van buitenaf en kwam iets te laat en werd vierde!

Tahiti had een vreselijke start en moest haar weg vinden in het veld vanaf de 5e plaats toen ze de starthokken verliet. Ze deed heel hard haar best en werd 3e of zoals iemand me vertelde 'OH de beste is maar 3e'. Vienna je bent een geweldige hond en je zult altijd de beste voor MIJ zijn!

Gouden haas 2022

Eerste wedstrijd in België voor ons dit jaar. Tahiti en Tiamo renden samen. Tiamo liep 21.73, 21.40 en werd in de finale 3e met een tijd van 21.78. Tahiti won de eerste twee rondes in 20,89 en 20,87 en won haar finale in 20,89 🤩

Ook de eerste wedstrijd voor Ryleigh dit jaar na haar blessure en loopsheid. Ze werd 2e in een super spannende b-finale.

Alsook was het de eerste wedstrijd voor Vai Avanti Thiago die nog veel te leren heeft maar dat komt wel. Thiago werd 1ste in de B-finale van zijn gewichtsklasse

Kiepkerlrennen 2022

12 A reuen aan de start vandaag. In de eerste ronde won Tiamo zijn race in een tijd van 22.52 wat resulteerde in een 3e snelste tijd. Het bestuur besloot de tweede ronde af te gelasten en zo door te gaan naar de finale. Tiamo heeft alles gegeven en is 3e geworden ️ Goed gedaan Flappie!!

CGRC European Champion 2022!!

Waar moet ik beginnen.

Dit weekend hebben we deelgenomen aan het CGRC European Championship in Kallerup Denemarken.

We hebben er een kleine vakantie van gemaakt en mooie plekjes gezien. Ik wil beginnen met een shout-out naar het team op de Kallerup-baan! Wat een lieve, warme en behulpzame mensen!

Maar dan ga ik naar huis met

CGRC Europees Kampioen

Vai Avanti Tahiti!!!!❤️

En last but not least CGRC Vice Europees Kampioen

Vai Avanti Tiamo!!!❤️

Zo'n mooie race voor beiden en ik heb er echt van genoten om ze samen te zien racen 😍

Ik denk dat Tiamo voor het eerst in zijn leven als eerste uit het starthok kwam! Ik denk dat hij de Deense kranten niet zo goed begreep dus zichzelf focuste op de race!

Zo ongelooflijk trots op jullie!

.

Großen Preis von Gelsenkirchen 2022

Vai Avanti Tiamo liep met de A reuen waar er 13 inschrijvingen waren. De eerste eerste ronde was goed, maar met een slechte start zoals gewoonlijk 🤦🏼‍♀️ Hij werd tweede en behaalde de vierde tijd. Vanwege het slechte weer dat ze verwachtten, besloot de organisatie de tweede ronde te annuleren en de eerste 6 honden naar de finale te plaatsen. Tiamo gaf alles wat hij had en werd 6e❤️

Vai Avanti Tahiti liep met de A sprinter teven helaas waren er maar 4... (weet niet waar iedereen was...) Ze liep 2 geweldige races en heeft eindelijk haar start terug (na loopsheid)!

Tahiti won de Großen Preis von Gelsenkirchen 2022 in een tijd van 22,80!❤️

ZE IS GEWOON DE BESTE (voor mij 😉)

Hansa Union 2022

Een verre trip naar het noorden van Duitsland.

Met 6 A-reuen aan de start finisht Tiamo op een mooie 2e plaats!

Bij de A-sprinter teven zijn er helaas maar 4 aanwezig maar dat hield Tahiti niet tegen om met de overwinning aan de haal te gaan en wint zo de Hansa Union Ren 2022.

Sandbahnmeister 2022

Wat een dag! Onze eerste reis met onze nieuwe camper, Flappie die voor het eerst met de A-klasse moest rennen en Vienna die nog steeds terugkomt van haar loopsheid.

Flappie won zijn eerste ronde in een mooie tijd van 22.55, verbeterde zelfs de tweede ronde met 22.45 en liep een geweldige finale en werd 4e. Ik ben zo ongelooflijk trots op hem!

Vienna wat een hond 🙈 Ze begon de eerste ronde behoorlijk slecht en werd toen in de eerste bocht geraakt en viel toen bijna maar ging er toch door en werd tweede. Na haar te hebben bekeken leek alles in orde dus op naar de tweede ronde en daar was ze weer mijn Vienna ze vloog weg in een geweldige tijd van 22.11 en ging naar de finale in het rode rendek. In de finale openden ze het starthok en daar vloog ze als eerste over de finish en mag zich "Sandbahnmeisterin 2022" noemen!

Rotterdam Nationaal

Eerste wedstrijd van dit seizoen in Rotterdam!

Tiamo brak twee keer zijn persoonlijk record en wint zijn finale in 21.99 ❤️

Goed gedaan Flappie

2021

Gouden windhond 

De laatste wedstrijd van dit jaar voor Ryleigh (witte rendek op de foto)

Ryleigh was nog niet 100% terug in topvorm na haar loopsheid maar heeft alles gegeven wat ze had en eindigde op een mooie 6e plaats in de finale.

Grote prijs Beringen 2021

De laatste wedstrijd voor dit seizoen voor Tahiti en Tiamo

Tiamo wordt 2e bij de B reuen maar heeft een machtige wedstrijd gelopen!

Tahiti sluit haar seizoen af met het winnen van de grote prijs van Beringen 2021

Grand Prix SACL

Als voorlaatste wedstrijd trokken we naar het 'verre' Liverdy-En-Brie

Tiamo eindigde 5e bij de A reuen met een beetje pech in de start weer. veel bijgeleerd.

Tahiti was onklopbaar bij de A teven en wint haar 5e wedstrijd in rij


Landesrennsieger Oberhausen 2021

Dubbele winst voor team Vai Avanti

Tiamo wint bij de B reuen

Tahiti wint bij de Sprinter teven


EM Revanche 2021

Tahiti wint de tweede grootste wedstrijd van het jaar met  3 super ritten.

Tiamo veraste tijdens zijn eerste rit met de snelste tijd bij de B reuen maar kwam ervaring te kort in de finale en eindigde 3e. We komen er wel!

Chatillon-La-Palud

Op 22 augustus was het eindelijk aan de jongste twee om hun eerste wedstrijd te lopen. Tahiti liep 3 ijzersterke ritten en won de finale

Tiamo behaalde na 2 super ritten heel onverwachts de A finale waarin hij 5e werd en veel geleerd heeft. Op naar de volgende!

Grand Prix Yoko-Ono

De eerste wedstrijd van het jaar. 

Ryleigh won de wedstrijd (die genoemd is naar haar overgrootmoeder) in de b-sprinter klasse en nu is ze officieel A-klasse.